HomeInfoNieuwsCVGallerySamsaraContact
Nieuws

 

 kunstautomaat

 


KERKRADE – Op 11 september 2018 is Kunstautomaat HuB.Kerkrade vanuit Potsdam aangekomen en gemonteerd. Kunstautomaat HuB.Kerkrade is geïnitieerd door Jacqueline van Putten.

In het dagelijks leven is zij beeldend kunstenaar en inwoonster van Kerkrade. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) roemt het initiatief. Aan de ene kant is de automaat een etalage voor kunstenaars uit Kerkrade en omgeving; daarnaast is het een verrassend initiatief aangezien de koper van een miniatuur kunstwerkje koopt waarvan je vooraf niet weet wat er in zit. Tot slot is HuB.Kerkrade de uitgelezen plek voor de plaats van de kunstautomaat, waardoor nog meer bezoekers de weg naar HuB.Kerkrade zullen vinden; verbindend én verrassend.

Concept
Kunstautomat is een initiatief van Lars Kaiser uit Potsdam (Duitsland), waarbij kunst op deze ludieke wijze onder de aandacht wordt gebracht bij kunstminnend publiek. Oude mechanische sigarettenautomaten worden als cultureel erfgoed ingezet en bevatten kunstwerken ter grootte van een sigarettendoosje van zowel regionale als internationale kunstenaars. Voor € 4,- trek je een willekeurig doosje met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de desbetreffende kunstenaar. Elke automaat zit boordevol prachtige, unieke, ontroerende en bijzondere mini-werkjes van diverse kunstenaars, die via deze weg hun werk dichter bij de mensen brengen. De miniaturen representeren het werk dat de kunstenaar normaliter maakt. Je trekt een doosje uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als verzamelobject, als kunstliefhebber.

Aansluiting bij HuB.Kerkrade
Het concept sluit aan bij het speerpunt van HuB ‘van iedereen, voor iedereen’. Met de plaatsing van de kunstautomaat ondersteunt HuB.Kerkrade, kunst en cultuur in de regio en maakt het voor iedereen mogelijk om een authentiek mini-kunstwerk aan te schaffen.

Samen aan de slag
In samenwerking met HuB is kunstautomaat HuB.Kerkrade een feit. Werving van kunstenaars en waarborging van de kwaliteit valt onder de verantwoordelijkheid van de regiobeheerder en het team in Potsdam. Jacqueline wordt binnen HuB terzijde gestaan door haar creatieve collega Kim van Gemert, eigenaar van Groeiatelier Stam.

Bron: Facebook Gemeente Kerkrade

 

 


 

 

All Rights Reserved. www.marionvancruchten.nl, 2011